Bildet mitt
Jeg er en kreativ og positiv dame på 38 år som er litt over gjennomsnittet interesert i interiør :) Mitt hjem er under stadig forandring, her flyttes det om og oppgraderes stadig.... På bloggen min kan du bl.a. følge mine små "interiørprosjekt" :) ................................................................................................................................................................................. 21/3-11 FIKK VÅR ELSKEDE DATTER DIAGNOSEN ALL (akutt lymfatisk leukemi). Jeg vil bruke denne bloggen for å oppdatere familie, venner og, ellers andre intereserte, om hvordan det går med oss. ( CARPE DIEM )

onsdag 13. oktober 2010

GRATULERER !!!

 
GRATULERER TIL ALLE SOM ER FØDT I 1940 - 1950 - 1960 ÅRENE, OG MANGE AV DERE FØDT I 1970-ÅRENE!!
 
-For det første overlevde vi å bli født av mødre som røkte og/ eller drakk mens de var gravid med oss og levde i hus fulle av asbest materiale. De brukte aspirin, spiste muggost, rå egg- produkter, mengder av bacon og fet mat for ikke å snakke om mat tilsatt alskens farge og tilsetningsstoffer, tunfisk rett ut av boksen og ble ikke testet for diabetes eller alvorlige kreftsykdommer. 
-Etter det marerittet ble barnesengene og trillevognene dekket med alskens blyholdige stoffer i pastellfarger Det fantes ingen barnesikringer på medisinboksene eller på farlige vaskemidler eller barnelås på skap og skuffer og når vi syklet på syklene våre hadde vi ingen hjelm eller sykkelsko på for ikke å snakke om den risikoen vi tok ved all haikingen med fremmede…

-Som barn, satt vi i biler uten sikkerhetsbelter eller airbag Vi drakk vann fra hageslangen og IKKE fra flasker kjøpt på butikken. Take away food var begrenset til pølse & chips, eller pølse og brød. Ingen Pizza Hot, McDonalds, Tacos, Baguetter eller Kebab.
-Enda butikkene stengte klokka 5 på ettermiddagen og var stengt i helgene.. så var det ingen som sultet i hjel på grunn av det.
-Vi delte ofte en flaske brus med våre venner og alle sammen drakk fra samme flaska uten at noen egentlig ble dødssyk av det. Vi kunne finne på å samle inn tomflasker å veksle dem inn på butikken på hjørnet for å få nok penger til å kjøpe karameller og tyggegummi eller kinaputter som vi smalt av inn i yttergangene til folk etter å ha ringt på døra.
-Vi spiste smørkaker, loff med ekte smør på, U-pasteurisert helmelk, brus med sukker i og vi var ikke overvektige fordi..
-VI ALLTID VAR UTE OG LEKTE !!…


Vi kunne gå ut om morgenen og ikke komme hjem igjen før etter at gatelysene ble tent om kvelden Ingen kunne få tak i oss i løpet av hele dagen. Og vi var OK… Vi kunne bruke timer på å bygge en Olabil av gamle planker og vognhjul og sette utfor en kjempebakke bare for å oppdage at vi hadde glemt å lage bremser . Vi bygde trehytter og demninger, lekte ved elvebredden / sjøkanten med selvlagde korkbåter eller  lekebiler i sanden.
-Vi hadde ikke Playstation, Nintendo Wii eller X-Box. Vi hadde ingen dataspill i det hele tatt, ingen TV med 999 kanaler å velge i, ingen video eller DVD filmer. Vi hadde ingen mobiltelefon, ingen bærbar datamaskin, ikke Internett, blogg eller Chat-room på nettet..
…… VI HADDE VENNER og vi gikk ut og traff dem……!!
 
-Vi falt ned fra trær, Skar oss på tollkniver, Brakk bein og tenner og det var ingen anmeldelser eller saksøkning etter slike skader
 
-Bare jentene hadde hull i ørene
-Vi spiste mark og leirekaker laget av søle, og marken levde ikke i oss i evig tid
-Til jul og påske malte og lagde vi pynten selv. Vi fikk luftgevær og lagde sprettert i 10-års alderen, vi syklet eller gikk til våre venners hus og banket eller ringte på døra, eller bare ropte på dem.
-Mor trengte ikke å gå på jobb for at endene skulle møtes.   
-Fotball- eller slåball lagene hadde lagutvelgelse og ikke alle fikk være med på laget. De som ikke fikk være med måtte lære seg å takle det selv. Tenk deg det!!! Å komme seg på laget krevde dyktighet eller ry. Lærerne brukte å gi oss en lusing, og bøllene på skolen regjerte i friminuttene på skolen
-Tanken på at foreldrene skulle hente oss hvis politiet hadde tatt oss i å gjøre noe ulovlig var utenkelig. De sto faktisk på politiets side.
-Våre foreldre fant ikke på idiotiske navn på barna sine lik dem vi hører i dag. Vi hadde Frihet, Feiling, Suksess og Ansvar - vi lærte Å TAKLE DET, Og DU er en av dem.


 GRATULERER! 


-Kanskje du vil dele denne med andre som har vært så heldige og vokse opp som barn før advokater og regjering regulerte livene våre for vårt eget beste og for godt?
Når du først er i gang - send det til dine barn slik at de får vite hvor tøffe og modige deres foreldre var.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar